Praktische Info

Eerste retraite op Zoom

We zijn blij dat we augustus 2020 Diamond Heart in Nederland konden starten. Vanwege Corona via Zoom, in plaats van een retraite met zes losse dagen, en met een toegewijde groep studenten!

In februari 2021 hebben we vervolgens onze eerste 5-daagse retraite op Zoom gehad. Ook de komende drie losse dagen op 18 april, 23 mei en 20 juni 2021 en de retraite in juli 2021 zullen op Zoom plaatsvinden.

Ook al zijn we begonnen, je kunt je nog opgeven voor deze serie en de zoomdagen die al geweest zijn eventueel via opnames doen.

Data en tijden losse dagen en zomerretraite (op Zoom)

Losse dagen 18 april, 23 mei en 20 juni

 • We beginnen elke dag om 9.30 uur.
 • Lunch is van 12.30 – 14.30 en we eindigen om 17.30 uur.
 • Tijdens de losse dag op 23 mei 2021 zullen we in de middag kleine groepen organiseren. Die beginnen op verschillende tijden.

Zomerretraite 21-25 juli

Het programma van een 5-daagse live-retraite houdt in: twee teachings per dag, twee kleine groepen, geleide beweging- en meditatie en een individuele sessie van 40 minuten.

 • Woensdag 21 juli start de eerste lezing om 14.00 uur.
 • Het ochtendprogramma is elke dag van 9.30 tot 12.30 uur, het middagprogramma van 14.30 uur tot 17.30 uur en het avondprogramma begint om 19.15 tot uiterlijk 22.00 uur.
 • Vanaf donderdagochtend 22 juli is er elke ochtend van 8.00 – 8.30 een geleide meditatie door één van de leraren.
 • We eindigen 25 juli met een middagprogramma tot 17:30 uur

Kosten en aanmelding

 • Kosten voor de drie losse dagen is € 300.
 • Kosten voor de zomerretraite is € 510.
  Je kunt je opgeven door (in het Engels) het contactformulier op deze website in te vullen.

Data overige retraites en losse dagen

Data zomerretraite
21-25 juli 2021 op Zoom. Kosten € 510.-

Data losse dagen najaar 2021 :
12 september 2021, 28 november 2021 en 19 december 2021 op Zoom. Kosten € 300 voor alledrie.

Data toekomstige 5-daagse live-retraites
8-12 januari 2022, 26-30 augustus 2022, 18-22 januari 2023,
8-12 juli 2023.

Kosten

Zodra het kan willen we live-retraites gaan houden in Meeuwenveen in Havelte. De kosten voor de live-retraites bestaan uit twee componenten: kosten voor het Diamond Approach programma en de accommodatiekosten in Meeuwenveen. Als je een retraite niet aanwezig kunt zijn, verwachten we dat je later de stof inhaalt, eventueel samen met anderen. De kosten voor dit Diamond Approach programma blijven hetzelfde, maar er zijn dan geen accomodatiekosten.

Accommodatiekosten in Havelte zijn afhankelijk van de kamer die je kiest: er zijn 2-persoons-, 3-persoons- en 4-persoonskamers er is de mogelijkheid om te kamperen. Daarnaast zijn er B&B’s en hotels in de omgeving waar we gebruik van maken. De prijzen in Meeuwenveen  zijn € 150 voor 4-persoonskamers en kamperen; € 200,- voor 3- persoonskamers; € 250 voor 2-persoonskamers.

Mocht je een eenpersoonskamer willen, dan zijn er in de omgeving B&B’s en hotels waar je gebruik van kunt maken. Een lijst van accomodaties met max.  15 minuten reistijd met de auto vindt je op Ezgroopz ( de interne website van de groep), waar je op kunt nadat je je hebt opgegeven. De kosten van deze externe accomodatie varieert van €255- €400 per retraite, afhankelijk van de kamer en de huisvesting. Wanneer je in een hotel of B&B logeert, dan zijn er daarnaast kosten voor de zaalhuur in Meeuwenveen, dit is € 10,- per dag. Zodra we weten wanneer we live gaan, sturen we je een huisvestingsformulier waarop je je voorkeur kunt aangeven.

De kosten voor alle vegetarische maaltijden zijn € 150,- voor vijf dagen.

De kosten voor het naluisteren van een retraite die is gehouden voordat je in de groep zat, zijn € 225,-.

Zodra we onze eerste live retreat hebben, kun je in aanmerking komen voor een beurs in geval je financiële ondersteuning nodig hebt om de groep te kunnen betalen.  Dit zal door de leraren per geval worden bekeken. Ook heeft Diamond Heart Nederland een door de studenten gevormd ‘Student For Student Fund’ opgericht waar mede-studenten vanaf augustus 2021 financieel door ondersteund kunnen worden.

Daarnaast is er vanuit de Ridhwan School een Jeugd Fonds opgericht, waarbij je vier keer per jaar financiële ondersteuning voor de retraite- en huisvestingskosten kunt aanvragen als je dat nodig hebt en jonger dan 40 jaar bent.  Meer info kun je vinden op hun website https://dayouthfund.org/

Logistiek

We proberen zoveel mogelijk de 5-daagse retraites te plannen met een weekend daarin, maar we zijn daarin afhankelijk van de mogelijkheden bij Meeuwenveen.

Adres Meeuwenveen: Meeuwenveenweg 1-3 7971 PK Havelte

Vragen over de accommodatie kun je stellen via het contactformulier op deze website onder het kopje ‘contact’, dus niet rechtstreeks bij Meeuwenveen.

De intakeprocedure

Deze groep heeft een intakeprocedure waar we je graag iets over vertellen.

We werken via een aanmeldingsformulier met een aantal persoonlijke vragen. Die stellen we vanwege de aard van het werk, dat diepgaand, openend en transformerend is. We willen met je mee kijken of het werk op dit moment in je leven geschikt voor je is. Je kunt het aanmeldingsformulier in het Nederlands invullen.

Soms zullen we aanvullende vragen stellen of je uitnodigen voor een gesprek. Het kan ook zijn dat we een proefperiode voorstellen en we na afloop samen evalueren of dit nu de juiste keuze voor je is. Het is dus belangrijk om wat tijd te nemen voor de vragen en ze zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.

De kosten voor de intakeprocedure zijn € 25,- We zullen zo snel mogelijk op je aanmelding reageren.

Aanmelden voor de groep

Wanneer je je voor de doorgaande groep wilt aanmelden kun je het contactformulier op deze website ( onder de kopje ‘contact’ in de menubalk) invullen en melden dat je je wilt aanmelden. Je krijgt dan het aanmeldingsformulier toegestuurt.

Als je ons het ingevulde formulier terugstuurt, zal het alleen bekeken worden door de leraren die bij DHNL betrokken zijn.  Je krijgt zo snel mogelijk te horen of je aangenomen bent. Alleen als je aangenomen bent, zal een kopie van je applicatie in een veilige omgeving worden opgeslagen, anders wordt deze vernietigd.

Ridhwan School contributie en Information Statement

Als je deelneemt aan een doorgaande groep betaal je een jaarlijkse contributie aan de Ridhwan foundation. Deze is € 105 per jaar. Er is de mogelijkheid om minder te betalen (€ 84) of meer ( vanaf € 126 tot €210). Daarmee steun je het werk, door bij te dragen aan de kosten van de organisatie in Berkeley, USA voor administratie en de portal.

Op de portal kun je alle informatie over je eigen groep vinden, de jaarlijkse contributie (dues) betalen, en meer leren over de Diamond Approach. Er is bijvoorbeeld een woordenlijst (glossary) waarin alle vaktermen beschreven worden, met een link naar verschillende boeken van A H Almaas. Ook krijg je toegang tot alle activiteiten die alleen voor studenten worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld lezingen van A.H. Almaas en meditaties door leraren. En het is de plek waar je opnames van de lezingen na kunt luisteren.

Zodra je betaald hebt voor de eerste retraite op zoom ontvang je een  bevestiging met een “information statement”. We vragen je dat getekend terug te sturen. Dit is een verklaring van de Ridhwan school over haar doel en functie en hoe er gewerkt wordt. We zijn verplicht je daarvan op de hoogte te brengen. Je tekent dat je dit statement hebt ontvangen en gelezen, en niet dat je het ermee eens bent. Met het tekenen van de statement ga je geen verplichting aan.

Commitment naar de doorgaande groep, wat betekent dat precies?

Een doorgaande groep vraagt een commitment. Dat commitment vernieuw je elke keer na een retraite waarvoor je je hebt opgegeven: Dat betekent dus dat je na elke retraite kunt stoppen. De drie losse dagen doe je automatisch mee als je je opgeeft voor de volgende retraite.

Mocht je een keer niet kunnen of ziek worden, dan betaal je toch voor de retraite waarvoor je je hebt opgegeven (inclusief de tussenliggende zondagen) en vragen we van je om de teaching van die dag of dagen te beluisteren op de portal en de oefeningen te doen. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden, behalve die van de teaching. Zo kunnen we er ook voor zorgen dat je geen materiaal mist.
Als je na een retraite stopt en je wilt later weer instappen is dat niet automatisch mogelijk. Het kan zijn dat de groep vol is, of het kan zijn dat we je vragen de gemiste retraites en dagen in te halen voor je weer mee kunt doen. De kosten voor het inhalen van de teaching zijn op dit moment nog niet bekend, en afhankelijk van hoeveel materiaal je moet inhalen.

Pas instappen als we weer live bij elkaar komen

We kunnen ons voorstellen dat je pas wilt instromen als we weer live bij elkaar kunnen komen, omdat je via  Zoom misschien niet echt een goed beeld krijgt van hoe een Diamond Approach groep werkt. Zeker niet als je weerstand hebt tegen computerschermen, of op dit moment ook al je werk via Zoom moet doen.

Later instromen kan. Laat dit aan Stacia of via het contactformulier weten, dan laat Stacia je weten wanneer we weer live bij elkaar komen.
We kunnen geen plek voor je vrijhouden, en je loopt het risico dat de groep dan vol is.
Ingeval je later instroomt zullen we per individueel geval bekijken voor wie het nodig is om het gemiste materiaal dat we op Zoom hebben gedaan in te halen via audio. Dat is afhankelijk van je eerdere ervaring met de Diamond Approach. De kosten voor de audioversie van de eerste zes dagen zijn € 225.

Checklist

Als je je voor de DHNL-groep wilt aanmelden, volgt hier een korte checklist:
Vraag het aanmeldingsformulier aan via de contactpagina op deze website onder het kopje ‘contact’ in de menubalk (in het Engels) en stuur deze ingevuld en getekend (mag in het Nederlands) terug.
Voeg een pasfoto toe aan dit formulier.
Maak de kosten voor de intakeprocedure van € 25,- over onder vermelding van ‘DHNL Intake’ en je naam. Het rekeningnummer waar dit naar over te boeken, sturen we op als je het aanmeldingsformulier aanvraagt.