Praktische Info

Data eerstvolgende losse dagen en retraite

Losse zondagen najaar: 12 september, 28 november en 19 december

  • We beginnen elke losse dag om 9.30 uur.
  • Lunch is van 12.30 – 14.30 en we eindigen om 17.30 uur.
  • Tijdens de losse dag op 28 november 2021 zullen we in de middag kleine groepen organiseren. Die beginnen op verschillende tijden.

Winterretraite 8-12 januari 2022

Het programma van een 5-daagse live-retraite houdt in: twee teachings per dag, twee kleine groepen, geleide lichaamswerk en meditatie en een individuele sessie van 40 minuten.

  • Het ochtendprogramma is elke dag (behalve de eerste dag, dat hangt ervan af of we live of op zoom gaan) van 9.30 tot 12.30 uur, het middagprogramma van 14.30 uur tot 17.30 uur en als we een avondprogramma hebben, is deze van 19.15 uur tot uiterlijk 22.00 uur.
  • ’s Ochtends is er elke ochtend, behalve de eerste ochtend, van 8.00 – 8.30 een geleide meditatie en/of lichaamswerk door één van de leraren.
  • We eindigen de laatste dag het middagprogramma om 17:30 uur

Programmakosten en aanmelding

  • Kosten voor de drie losse dagen is € 300.
  • Kosten winterretraite is € 510,-
  • Je kunt je opgeven door (in het Engels) het contactformulier op deze website in te vullen.

Data toekomstige retraites

Data toekomstige 5-daagse retraites
8-12 januari 2022, 26-30 augustus 2022, 18-22 januari 2023,
26-30 augustus 2023.

Kosten huisvesting live retraite

Zodra het kan zullen we de live-retraites plaatsvinden in Meeuwenveen in Havelte. De beslissing daarover valt eind november omdat de optie op de accomodatie dan vervalt.

We willen hier iets vertellen over de huisvesting.

Er zijn voornamelijk 2-persoons- en 3-persoonskamers. Er zijn maar een paar 1-persoonskamers en 2 á 3 plekken om te kamperen. Alle maaltijden zijn biologisch en vegetarisch. Er is een beperkte mogelijkheid om rekening te houden met medische diëten. De prijs per dag is opgebouwd uit de volgende componenten: maaltijden incl. koffie en thee is € 30 per dag, gebruik van de grote zaal € 10 per dag, 1-persoonskamer € 45 per dag, 2-persoonskamer € 35 per dag, 3-persoonskamer € 25 per dag en 4-persoonskamer of kamperen € 15 per dag.

Voor de 5-daagse retraite, exclusief toeristenbelastig:

4-persoonskamers en kamperen: € 275

3-persoonskamers € 325

2- persoonskamers € 375

1-persoonskamers € 425

We hebben een optie op extra 1-persoonskamers in B&B’s en hotels in de omgeving. Ook die vervalt eind november. Laat ons uiterlijke half november weten als je een 1-persoonskamer nodig hebt.

Als we live gaan zullen we een lijst van accomodaties met max.  15 minuten reistijd met de auto op EzGroopz zetten ( de interne website van de groep), waar je op kunt nadat je je hebt opgegeven.

Wanneer je in een hotel of B&B logeert, dan zijn de kosten voor Meeuwenveen € 200.

De intakeprocedure

Deze groep heeft een intakeprocedure waar we je graag iets over vertellen.

We werken via een aanmeldingsformulier met een aantal persoonlijke vragen. Die stellen we vanwege de aard van het werk, dat diepgaand, openend en transformerend is. We willen met je mee kijken of het werk op dit moment in je leven geschikt voor je is. Je kunt het aanmeldingsformulier in het Nederlands invullen.

Soms zullen we aanvullende vragen stellen of je uitnodigen voor een gesprek. Het kan ook zijn dat we een proefperiode voorstellen en we na afloop samen evalueren of dit nu de juiste keuze voor je is. Het is dus belangrijk om wat tijd te nemen voor de vragen en ze zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.

De kosten voor de intakeprocedure zijn € 25,- We zullen zo snel mogelijk op je aanmelding reageren.

Zodra je betaald hebt voor de eerste retraite op zoom ontvang je een  bevestiging met een “information statement”. We vragen je dat getekend terug te sturen. Dit is een verklaring van de Ridhwan school over haar doel en functie en hoe er gewerkt wordt. We zijn verplicht je daarvan op de hoogte te brengen. Je tekent dat je dit statement hebt ontvangen en gelezen, en niet dat je het ermee eens bent. Met het tekenen van de statement ga je geen verplichting aan.

Aanmelden voor de groep

Wanneer je je voor de doorgaande groep wilt aanmelden kun je het contactformulier op deze website ( onder de kopje ‘contact’ in de menubalk) invullen en melden dat je je wilt aanmelden. Je krijgt dan het aanmeldingsformulier toegestuurt.

Als je ons het ingevulde formulier terugstuurt, zal het alleen bekeken worden door de leraren die bij DHNL betrokken zijn.  Je krijgt zo snel mogelijk te horen of je aangenomen bent. Alleen als je aangenomen bent, zal een kopie van je applicatie in een veilige omgeving worden opgeslagen, anders wordt deze vernietigd.

We kunnen ons voorstellen dat je pas wilt instromen als we weer live bij elkaar kunnen komen, omdat je via  Zoom misschien niet echt een goed beeld krijgt van hoe een Diamond Approach groep werkt. Zeker niet als je weerstand hebt tegen computerschermen, of op dit moment ook al je werk via Zoom moet doen.

Later instromen kan. Laat dit aan Stacia of via het contactformulier weten, dan laat Stacia je weten wanneer we weer live bij elkaar komen.
We kunnen geen plek voor je vrijhouden, en je loopt het risico dat de groep dan vol is.
Ingeval je later instroomt zullen we per individueel geval bekijken voor wie het nodig is om het gemiste materiaal dat we op Zoom hebben gedaan in te halen via audio. Dat is afhankelijk van je eerdere ervaring met de Diamond Approach.
De bijdrage voor het naluisteren gaat naar het fonds waarmee studenten korting kunnen krijgen op programmakosten. Zie verder onder het kopje Financiële Ondersteuning.
Je kunt kiezen welke bijdrage voor jou mogelijk is: Drie losse dagen minimaal €50, maximaal €150 (50% van de oorspronkelijke kosten). Vijfdaagse retraite minimaal €100, maximaal €255 (50% van de oorspronkelijke kosten).

Financiële ondersteuning

Na een jaar deelname aan de groep, kun je in aanmerking komen voor een beurs in geval je financiële ondersteuning nodig hebt om de groep te kunnen betalen.  Dit zal door de leraren per geval worden bekeken.

Ook heeft Diamond Heart Nederland een door de studenten gevormd ‘Student For Student Fund’ opgericht waar mede-studenten vanaf augustus 2021 financieel door ondersteund kunnen worden.

Daarnaast is er vanuit de Ridhwan School een Jeugd Fonds opgericht, waarbij je vier keer per jaar financiële ondersteuning voor de retraite- en huisvestingskosten kunt aanvragen als je dat nodig hebt en jonger dan 40 jaar bent.  Meer info kun je vinden op hun website https://dayouthfund.org/

Ridhwan School contributie

Als je deelneemt aan een doorgaande groep betaal je na het eerste jaar een jaarlijkse contributie aan de Ridhwan foundation. Deze is € 105 per jaar. Er is de mogelijkheid om minder te betalen (€ 84) of meer ( vanaf € 126 tot €210). Daarmee steun je het werk, door bij te dragen aan de kosten van de organisatie in Berkeley, USA voor administratie en de portal.

Nadat je aangemeld bent kun je op de portal alle informatie over je eigen groep vinden, de jaarlijkse contributie (dues) betalen, en meer leren over de Diamond Approach. Er is bijvoorbeeld een woordenlijst (glossary) waarin alle vaktermen beschreven worden, met een link naar verschillende boeken van A H Almaas. Ook krijg je toegang tot alle activiteiten die alleen voor studenten worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld lezingen van A.H. Almaas en meditaties door leraren. En het is de plek waar je opnames van de lezingen na kunt luisteren.