Praktische Info

Eerste retraite op Zoom

Omdat we in 2020 geen live-retraites in de Ridhwan School kunnen geven in verband met het corona-virus, bieden we de eerste retraite op Zoom aan. Deze vindt plaats op 6 zondagen (10.00-13.00 en 15.00-18.00).

Data eerste retraite (op Zoom)
16 augustus 2020, 13 september 2020, 18 oktober 2020, 15 november 2020, 20 december 2020, 10 januari 2021. Ook al zijn we begonnen, je kunt je nog opgeven voor deze serie en de zoomdagen die al geweest zijn via opnames doen.

Kosten en aanmelding
Kosten voor deze serie zijn € 450.
Je kunt je opgeven door (in het Engels) het contactformulier op deze website in te vullen.

Kleine groepen
Tijdens de losse dagen op 18 oktober en op 10 januari zullen we ook kleine groepen organiseren.

Data overige retraites en losse dagen

Data tweede retraite
10-14 februari 2021 op Zoom. Kosten € 450.-

Data losse dagen 2021 :
18 april 2021, 23 mei 2021, 20 juni 2021. Kosten € 300.- voor alledrie.

Data toekomstige 5-daagse live-retraites
24-28 juli 2021, 8-12 januari 2022, 26-30 augustus 2022, 18-22 januari 2023,
8-12 juli 2023.

Kosten

De kosten voor de live-retraites bestaan uit twee componenten: kosten voor het Diamond Approach programma en de accommodatiekosten in Meeuwenveen in Havelte.

De kosten voor het programma van een 5-daagse retraite zijn € 500. Dit houdt in: twee teachings per dag, twee kleine groepen, geleide beweging- en meditatie en een individuele sessie van 40 minuten.

Accommodatiekosten in Havelte zijn afhankelijk van de kamer die je kiest: er zijn 1-persoons-, 2-persoons- en 3-persoonskamers. De prijzen staan nog niet vast maar zijn gemiddeld ongeveer € 150 per retraite. Zodra we meer weten zullen we je hierover informeren en sturen we je een huisvestingsformulier waarop je je voorkeur kunt aangeven. De kosten voor alle vegetarische maaltijden zijn € 150,- voor vijf dagen.

Voor de drie losse zondagen in Amsterdam in het Mirror centrum in Amsterdam zijn de programmakosten € 300 incl. koffie, thee en accommodatie.

De doorgaande groep is in augustus 2020 begonnen. Er zijn nog een aantal plekken open. Als je mee wilt doen en je nieuw bent in het werk, zullen we individueel per geval bekijken wie we vragen om de retraite die je gemist hebt na te luisteren en de oefeningen te doen. De kosten voor het naluisteren per retraite zijn op dit moment nog niet bekend.

Nadat je een jaar in de groep zit, kun je in aanmerking komen voor een beurs in geval je financiële ondersteuning nodig hebt om de groep te kunnen betalen.  Dit zal door de leraren per geval worden bekeken. Ook hebben alle Ridhwan groepen na verloop van tijd een door de studenten gevormd ‘Student For Student Fund’ opgericht waar mede-studenten financieel door ondersteund worden.

Logistiek

De retraite op zaterdag 24 juli 2021 start met een lunch om 12.30 uur en eindigt om 17.00 uur op woensdag 28 juli. We proberen zoveel mogelijk de 5-daagse retraites te plannen met een weekend daarin, maar we zijn daarin afhankelijk van de mogelijkheden bij Meeuwenveen.

Adres Meeuwenveen: Meeuwenveenweg 1-3 7971 PK Havelte

Vragen over de accommodatie kun je stellen via het contactformulier op deze website onder het kopje ‘contact’, dus niet rechtstreeks bij Meeuwenveen.

De intakeprocedure

Deze groep heeft een intakeprocedure waar we je graag iets over vertellen.

We werken via een aanmeldingsformulier met een aantal persoonlijke vragen. Die stellen we vanwege de aard van het werk, dat diepgaand, openend en transformerend is. We willen met je mee kijken of het werk op dit moment in je leven geschikt voor je is. Je kunt het aanmeldingsformulier in het Nederlands invullen.

Soms zullen we aanvullende vragen stellen of je uitnodigen voor een gesprek. Het kan ook zijn dat we een proefperiode voorstellen en we na afloop samen evalueren of dit nu de juiste keuze voor je is. Het is dus belangrijk om wat tijd te nemen voor de vragen en ze zo eerlijk mogelijk te beantwoorden.

De kosten voor de intakeprocedure zijn € 25,- We zullen zo snel mogelijk op je aanmelding reageren.

Aanmelden voor de groep

Wanneer je je voor de doorgaande groep wilt aanmelden kun je het contactformulier op deze website ( onder de kopje ‘contact’ in de menubalk) invullen en melden dat je je wilt aanmelden. Je krijgt dan het aanmeldingsformulier toegestuurt.

Als je ons het ingevulde formulier terugstuurt, zal het alleen bekeken worden door de leraren die bij DHNL betrokken zijn.  Je krijgt zo snel mogelijk te horen of je aangenomen bent. Alleen als je aangenomen bent, zal een kopie van je applicatie in een veilige omgeving worden opgeslagen, anders wordt deze vernietigd.

Ridhwan School contributie en Information Statement

Als je deelneemt aan een doorgaande groep betaal je na een jaar een jaarlijkse contributie aan de Ridhwan foundation. Deze is € 105 per jaar. Er is de mogelijkheid om minder te betalen (€ 84) of meer ( vanaf € 126 tot €210). Daarmee steun je het werk, door bij te dragen aan de kosten van de organisatie in Berkeley voor administratie en de portal.

Op de portal kun je alle informatie over je eigen groep vinden, de jaarlijkse contributie (dues) betalen, en meer leren over de Diamond Approach. Er is bijvoorbeeld een woordenlijst (glossary) waarin alle vaktermen beschreven worden, met een link naar verschillende boeken van A H Almaas. Ook krijg je toegang tot alle activiteiten die alleen voor studenten worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld lezingen van A.H. Almaas en meditaties door leraren. En het is de plek waar je opnames van de lezingen na kunt luisteren.

Zodra je betaald hebt voor de eerste retraite op zoom ontvang je een  bevestiging met een “information statement”. We vragen je dat getekend terug te sturen. Dit is een verklaring van de Ridhwan school over haar doel en functie en hoe er gewerkt wordt. We zijn verplicht je daarvan op de hoogte te brengen. Je tekent dat je dit statement hebt ontvangen en gelezen, en niet dat je het ermee eens bent. Met het tekenen van de statement ga je geen verplichting aan.

Commitment naar de doorgaande groep, wat betekent dat precies?

Een doorgaande groep vraagt een commitment. Dat commitment vernieuw je elke keer na een retraite waarvoor je je hebt opgegeven: Dat betekent dus dat je na elke retraite kunt stoppen. De drie losse dagen doe je automatisch mee als je je opgeeft voor de volgende retraite.

Mocht je een keer niet kunnen of ziek worden, dan betaal je toch voor de retraite waarvoor je je hebt opgegeven (inclusief de tussenliggende zondagen) en vragen we van je om de teaching van die dag of dagen te beluisteren op de portal en de oefeningen te doen. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden, behalve die van de teaching. Zo kunnen we er ook voor zorgen dat je geen materiaal mist.
Als je na een retraite stopt en je wilt later weer instappen is dat niet automatisch mogelijk. Het kan zijn dat de groep vol is, of het kan zijn dat we je vragen de gemiste retraites en dagen in te halen voor je weer mee kunt doen. De kosten voor het inhalen van de teaching zijn op dit moment nog niet bekend, en afhankelijk van hoeveel materiaal je moet inhalen.

Pas instappen als we weer live bij elkaar komen

We kunnen ons voorstellen dat je pas wilt instromen als we weer live bij elkaar kunnen komen, omdat je via  Zoom misschien niet echt een goed beeld krijgt van hoe een Diamond Approach groep werkt. Zeker niet als je weerstand hebt tegen computerschermen, of op dit moment ook al je werk via Zoom moet doen.

Later instromen kan. Laat dit aan Stacia of via het contactformulier weten, dan laat Stacia je weten wanneer we weer live bij elkaar komen.
We kunnen geen plek voor je vrijhouden, en je loopt het risico dat de groep dan vol is.
Ingeval je later instroomt zullen we per individueel geval bekijken voor wie het nodig is om het gemiste materiaal dat we op Zoom hebben gedaan in te halen via audio. Dat is afhankelijk van je eerdere ervaring met de Diamond Approach. De kosten voor de audioversie van de eerste zes dagen zijn € 225.

Checklist

Als je je voor de DHNL-groep wilt aanmelden, volgt hier een korte checklist:
Vraag het aanmeldingsformulier aan via de contactpagina op deze website onder het kopje ‘contact’ in de menubalk (in het Engels) en stuur deze ingevuld en getekend (mag in het Nederlands) terug.
Voeg een pasfoto toe aan dit formulier.
Maak de kosten voor de intakeprocedure van € 25,- over onder vermelding van ‘DHNL Intake’ en je naam. Het rekeningnummer waar dit naar over te boeken, sturen we op als je het aanmeldingsformulier aanvraagt.